Výzva kam se podíváš!

Každý z nás dennodenně čte nové informace o aktuální situaci a Ekoklub GCH se rozhodl, že jí tak trochu využije. Již na jaře jsme pořádali akci ve spolupráci s naší partnerskou školou na Bahamách, ve které šlo o vzájemné zvednutí si nálady v době pandemie. Myslíte si, že to nám ale stačilo? Jistěže ne!

Ihned se začátkem nového školního roku a nové karantény nás napadly hned dvě výzvy. První se týkala „zapomenutých odpadků“. Vyzvali jsme nejen studenty, ale i občany, aby nám pomohli se sběrem odpadků v přírodě a následně nám poslali na náš email fotografii svých úlovků. Celkem se nám sešlo okolo 30 fotek a to především z řad studentů. Budeme rádi, když se nám ale příště zapojí i více veřejnosti. A nebojte, odměna vás nemine!

https://drive.google.com/file/d/1y4LclDUfxxzqLFkMGPAs_Eqc02VJuUjq/view

Druhá akce byla pořádána k mezinárodnímu dni EKOŠKOL. Šlo o pětibodovou výzvu, ve které se jednalo o uvědomění si, jak můžeme z domu pomoci přírodě, ale také o kreativitu a trochu kuchařské zručnosti. Danými body bylo - vyrobit dekorativní věc z odpadků, založit si odpadkový koš na hliník, uvařit pokrm ze zbytků, začít třídit bioodpad a zkusit si dát místo horké vany svěží sprchu. Sešlo se nám celkem 10 splněných výzev. Potěšilo nás, že někteří značnou část bodů plní již dlouhodobě.

V našich výzvách se vždy snažíme skloubit pomoc přírodě se zábavou či jiným přínosem pro samotného člověka. Proto se nebojte zapojit při naší další akci, určitě nebudete litovat!

Za Ekoklub GCH

Lucie Urbanová

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vyrobte si domeček pro žáby

Hromada kamení

PROJEKT BASECAMP

Víkend otevřených zahrad na Gymnáziu Chotěboř