Krajské kolo Zlatého listu bylo pro studenty z Gymnázia Chotěboř zlaté a bronzové



        Ve středu 12. května jsme vyrazili na krajské kolo přírodovědné soutěže Zlatý list. Naším cílem bylo nádherné místo na břehu Sázavy, tedy Sluneční zátoka Jaroslava Foglara. Po příjezdu následovala presence soutěžních týmů, rozlosování pořadí škol na obhajobu prací pro přírodu, stejně jako na soutěžní stezku. Ve starší kategorii bylo devět a v mladší šest soutěžních družstev. V naší obhajobě jsme představili jen několik z mnoha aktivit Ekoklubu Gymnázia Chotěboř. Náš tým si říká Rákosníci. Zato družstvo mladších, primánek, se jmenuje Drsné breberky. Na stezku jsme vyrážely jako poslední tým. Všichni mladší soutěžící mezitím byli na pěší exkurzi v záchranné stanici v Pavlově a také se jim podařilo vidět jeden z nejstarších stromů v naší zemi, údajně dva tisíce let starý tis červený ve Vilémovicích. Úplně večer probíhalo v jídelně promítání o Jaroslavu Foglarovi a venku byl zapálen táborák.




       Další den se konala soutěžní stezka mladších týmů a my jsme se zúčastnili pěkné exkurze do PR Stvořidla. Po návratu jsme jen netrpělivě čekali na výsledky a jejich slavnostní vyhlášení. Štěstí nám přálo i v pátek třináctého a družstvo Drsné breberky skončilo na třetím místě v mladší kategorii a družstvo Rákosníci na místě prvním v kategorii starší. Pak už jsme si jen sbalili věci, pěkné ceny a vyrazili zpět k domovu.
       Myslím, že jsme nejen prokázali dobré znalosti, se kterými jsme do soutěže přijeli, ale že jsme si to společně skvěle užili a předčili všechna očekávání. Nezbývá nám nic jiného než doufat, že stejně dobře se nám povede i v kole národním, které se bude konat nedaleko Telče v červnu. Držte nám palce, ať to vyjde!


Tereza Klabenešová
kvarta Gymnázia Chotěboř

Populární příspěvky z tohoto blogu

Spolupráce AOPK ČR s chotěbořským gymnáziem pomáhá přírodě i ekologickému vzdělávání studentů

Mapování kaštanovníku setého na území CHKO Železné hory a okolí (SOČ)

Vyrobte si domeček pro žáby