Dobropiknik aneb pomáhat je zábava




       Dobře se najíst, potkat skvělé lidi a ještě k tomu přispět na dobrou věc? Tak přesně tohle jste mohli zažít na třetím ročníku Dobropikniku, který se odehrál 11. září v prostoru geoparku Gymnázia Chotěboř. Kdo přišel na tuto dobročinnou akci, určitě nelitoval. Stoly prohýbající se pod váhou skvělého jídla a pití, které bylo poskytnuto místními sponzory, si přímo říkaly o pozornost. Party stan, pod kterým byly ty výborné pokrmy umístěny, se nakonec minul svým účelem – počasí bylo skvělé!

       Právě vydařené počasí a magická vůně přivedly již ve čtyři hodiny spoustu návštěvníků, dokonce se zde objevil i chotěbořský starosta Tomáš Škaryd a hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek. Všichni se bez okolků vrhli na dobroty a s plným talířem, šálkem kávy či jiným nápojem se rozprostřeli po geoparku. Kromě jídelního stanu zde totiž byla například přehlídka gastropoezie, jež svým vtipným obsahem jen umocňovala uvolněnou atmosféru, která zde panovala. Děti nadchla výtvarná dílna, kde si z domácí modelíny vytvářely malé dortíky, housky a jídla podivná a nevídaná. Při pohledu na jejich rozjařené tváře jsem si také musela trochu té modelíny vzít a něco vyrobit.


     Tím ale zábava neskončila! V pět hodin totiž začalo barevné bubnování na drumbeny s Bárou Polívkovou. Z dětí mladších a překvapivě i starších se najednou stali profesionální hudebníci. Verva, se kterou se malí bubeníci pustili do muzicírování, byla neuvěřitelná. Všechny barevné drumbeny byly obsazeny ještě dlouho po skončení workshopu. Samozřejmě ale nesmíme zapomenout na prohlídku přírodní zahrady a geoparku, která následovala. Prezentace dvou studentek Gymnázia Chotěboř (Veroniky Nosilové a Violy Pražákové) byla zajímavá a hlavně návštěvníky seznámila se vznikem celého projektu i jeho realizací - s potem a krví studentů gymnázia, kteří na tomto projektu mají největší podíl.


      Úměrně s ubíhajícím časem a zábavou mizelo i občerstvení a naopak přibývalo peněz v pokladničce. Díky velkorysosti lidí se podařilo vybrat neuvěřitelných 4 924 Kč. Peníze budou využity jako příspěvek ke koupi auta pro Pečovatelskou službu v Chotěboři. Auto usnadní dojíždění za klienty z okolních vesnic. Srdečně děkujeme všem, kteří přispěli. Nejvíce však musíme poděkovat spolku Dobrá společnost, za jejich odhodlání, dobrou vůli a práci na tomto i jiných projektech. Doufám, že příští ročník bude stejně tak zábavný a výnosný jako ten letošní.




Viola Pražáková, Ekoklub Gymnázia Chotěboř


Populární příspěvky z tohoto blogu

Spolupráce AOPK ČR s chotěbořským gymnáziem pomáhá přírodě i ekologickému vzdělávání studentů

Mapování kaštanovníku setého na území CHKO Železné hory a okolí (SOČ)

Vyrobte si domeček pro žáby