Kulaté narozeniny projektu Ekoškola se blíží a naše škola je u toho

   

   Letošní rok je pro projekt Ekoškola rokem velmi významným, a to právě kvůli jeho prvnímu kulatému výročí – oslaví 10 let od svého vzniku.
   Ekoškola je mezinárodní program, jehož hlavním cílem je, aby se sami žáci společně s pedagogy a ostatními zaměstnanci školy podíleli na snížení ekologického dopadu školy a vytvářeli zde příjemné prostředí. V ČR koordinuje tento program Sdružení TEREZA a mezinárodním koordinátorem je nezisková organizace FEE (The Foundation for Environmental Education). V České republice se programu spolu s námi účastní více než 350 základních, středních a nyní už i mateřských škol.
    Našemu gymnáziu se titul Ekoškola podařilo získat před dvěma lety a letos nás čekala výzva, která měla za cíl tento titul obhájit. Před námi opět stály hodiny strávené usilovnou prací, která se vyplatila, a tento rok se pro nás stal významným také – budeme držiteli titulu po další dva roky, až do roku 2017.
    Ekoškole tímto přejeme ať je toto výročí pouze prvním velkým mezníkem v její existenci a doufáme, že se nám bude nadále dařit být její součástí.

Za Ekotým Gymnázia Chotěboř Kristýna Krulíková

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vyrobte si domeček pro žáby

Hromada kamení

Zlatý list – pro studenty chotěbořského gymnázia letos v kraji dokonce „dvakrát zlatý“!

PROJEKT BASECAMP

Víkend otevřených zahrad na Gymnáziu Chotěboř

Poznávali jsme krásy Žďárských vrchů