Úspěchy studentů chotěbořského gymnázia z biologii a ekologii




Naši účastníci na krajském kole Zlatého listu

Školní rok se blíží k závěru a je třeba bilancovat, jak se nám dařilo. Jedním slovem – skvěle!Již v říjnu jsme vyslali dvě družstva na krajské kolo Ekologické olympiády, kde jsme k velkému zklamání studentů obsadili „jen“ druhé a čtvrté místo mezi dvanáctkou týmů z gymnázií z celého kraje.V zimních měsících pokračovala příprava na Biologickou olympiádu a i zde se nám letos dařilo! V krajském kole se na úžasném druhém místě, se stejným bodovým ziskem, jako na místě prvním, umístila Kristýna Krulíková ze sexty. Spolužáci Tadeáš Brabec a Michal Vomela se také probojovali mezi šest úspěšných řešitelů z celkového počtu 22 soutěžících. Kristýna za své skvělé umístění získala možnost zúčastnit se dvoutýdenního Letního odborného soustředění mladých chemiků a biologů z celé České republiky v Běstvině. Ani v mladších kategoriích se studenti nenechali svými soupeři překvapit. V nejmladší kategorii se Terka Stehnová umístila na druhém místě jak v okresním kole, tak později i v kole krajském. Anička Boháčová ve starší kategorii v okresním kole zvítězila.Každoročně se naši studenti stávají „pohromou“ pro své soupeře v oblíbené soutěži Zlatý list. Do krajského kola postoupila hned čtyři družstva a studenti zde vybojovali první, dvě druhá a třetí místo! Ve druhé polovině června se družstvo Primátů z primy bude pokoušet získat nějaké z předních míst na kole národním, které se letos bude konat v Janově u Dačic. Je úžasné sledovat, jak starší studenti z kvinty a septimy ve volném čase po vyučování připravují své malé kamarády z primy na klání na celostátní úrovni! Kromě svých znalostí studenti na soutěži prezentují i celoroční práci pro přírodu a několik dobrovolných úkolů s přírodovědným zaměřením, nad kterými pracovali v uplynulých měsících.Dalším velkým úspěchem našich studentů bylo vítězství v krajském kole středoškolské odborné činnosti, kdy studentky Míša Chalupová, Dita Janáčková a Dorka Klepetková zvítězily se svou prací „Rekonstrukce tůní u Chotěboře“. Národní kolo je teprve před nimi.Skupina studentů se také zapojila do Přírodovědné soutěže pro mladé přírodovědce, kterou každoročně připravuje KRNAP. Pět studentů se probojovalo mezi třicet nejúspěšnějších z celé republiky a od 2. – 6. června 2014 se mohli zúčastnit na Friesových boudách zajímavého zoologického kurzu.
Nezbývá než všem úspěšným studentům poblahopřát ke skvělým výsledkům a hlavně – ať jim chuť ke studiu a k soutěžení vydrží i v dalších letech! 

  
                                                       Děkuji za výbornou reprezentaci našeho gymnázia.                                                                                    Mgr. Eva Jirsová

Populární příspěvky z tohoto blogu

Spolupráce AOPK ČR s chotěbořským gymnáziem pomáhá přírodě i ekologickému vzdělávání studentů

Mapování kaštanovníku setého na území CHKO Železné hory a okolí (SOČ)

Vyrobte si domeček pro žáby