Naše výzvy pokračují i v novém roce!

 Jak jste již určitě všichni zaregistrovali, Ekoklub Gymnázia Chotěboř nezahálí ani v této nepříznivé době. Protože ani pandemie covidu-19 nás nezastaví!

V letošním školním roce jsme pro vás připravili již několik výzev, pomocí kterých se snažíme skloubit užitečné a prospěšné se zábavou. V rámci těchto výzev jste nám zasílali fotografie s nasbíranými odpadky, vaše koše na hliník, či různé výrobky z recyklovaných materiálů. A za to vám moc děkujeme!

S příchodem nového roku tedy nezahálíme a máme tu pro vás další výzvu, kterou můžete plnit až do konce února!

První část výzvy určitě zaujme milovníky fotografování. Úkol zní: vytvořte nejrůznější fotografie na téma „rozmary počasí“ (téma letošního dne Země) nebo „život v zimní přírodě“. Vaše fotografie můžete zasílat na e-mail ekoklubchotebor@gmail.com a ty povedené budou zveřejněny.

S druhou částí souvisí také menší prosba… Jak jistě spousta z vás ví, přežít zimu je často pro drobné pěvce velice složité. Bez přikrmování jich přežívá pouze 20 %! Zbytek zimu se sněhem a mrazem nepřežije! Pomoci jim tedy můžete buď tím, že do krmítka nasypete zakoupenou směs semen či např. vyloupaná i nevyloupaná slunečnicová semínka a jádra oříšků, proso, len, ale i jablko. Rozhodně sem ale nepatří zbytky z kuchyně, těstoviny či pečivo!

Pro ty z vás, co byste chtěli být opět trochu kreativní, máme také připravený návod na výrobu vlastního krmítka. Jestliže náš návod využijete, zašlete nám fotku vašeho krmítka opět na e-mail ekoklubchotebor@gmail.com.

 

Za Ekoklub Gymnázia Chotěboř

Vendula Pekařová a Zuzana Jarolímová


Populární příspěvky z tohoto blogu

Spolupráce AOPK ČR s chotěbořským gymnáziem pomáhá přírodě i ekologickému vzdělávání studentů

Mapování kaštanovníku setého na území CHKO Železné hory a okolí (SOČ)

Vyrobte si domeček pro žáby