Krajské kolo soutěže Zlatý list

Ve čtvrtek 17. května jsme se vypravili na krajské kolo přírodovědné soutěže Zlatý list, které se tento rok konalo v Křižanově. Většinou nám na tuto soutěž počasí přeje, ale letos tomu bylo jinak. Nejprve nás čekala náročná cesta z nádraží skrz pole, louky a hustou džungli a to vše jsme absolvovali za doprovodu neutichajícího deště. Když jsme konečně celí promočení dorazili do rekreačního střediska Drak, byly nám přiděleny chatky a my se mohli jít ubytovat. Poté následovalo rozlosování pořadí škol na soutěžní stezku. Ve starší kategorii soutěžilo 7 a v mladší 8 týmů. Stezka se měla původně konat v lese. Zároveň byla naplánována exkurze na Šebeň, naučnou stezku, na které se nachází nejvíce mravenišť v České republice. Kvůli nepřízni počasí soutěžila družstva přímo v areálu střediska a exkurze se nekonala.

Nejprve zahájila svůj nástup starší kategorie a pro mladší byl připravený program v jídelně, kde měli možnost zhlédnout několik přírodovědných filmů. Poté se kategorie vyměnily. Náš tým starších, Kvartáni, vyrazil jako první. Premianti za mladší vyráželi na stezku až čtvrtí. Ještě tentýž večer proběhlo rozlosování pořadí na obhajobu prací pro přírodu a také nás čekala přednáška o významných památnících, které se v okolí vyskytují.

Následující den dopoledne měly týmy možnost ukázat porotě, co všechno na jejich školách pořádají za akce na pomoc přírodě. Naše škola představila pouze hrstku toho, co s Ekoklubem GCH děláme. Poté už jsme jen netrpělivě čekali na výsledky a jejich slavnostní vyhlášení. Družstvo Kvartánů skončilo na šestém místě a tým Premiantů ve své kategorii zvítězil. Ten den už nám krásně svítilo sluníčko, takže jsme se celí šťastní vraceli zpět do Chotěboře.

I přesto, že nám počasí zrovna nehrálo do karet, tak naše týmy opět nezklamaly a studenti předvedli, co umí. A teď už nám nezbývá nic jiného, než netrpělivě očekávat národní kolo, které čeká naše primány v červnu. Tak nám držte palce!

Michaela Mrázková, Tereza Kvačková, Monika Bílková, Kristýna Dymáčková (septima)

Ekoklub Gymnázia Chotěboř

„Děkujeme za pomocnice, byly to báječné dívky, ochotné, pracovité. To se máš, takové žákyně! „ – Marie Rajnošková, hlavní organizátorka krajského kola ZL

Studentkám septimy, které na krajském kole pomáhaly s hladkým průběhem soutěže, patří velké poděkování od organizačního týmu a děkuji jim i já! Uvědomuji si a vážím si toho, jaké studenty u nás na gymnáziu máme.

Mgr. Eva Jirsová, koordinátorka EVVO





Populární příspěvky z tohoto blogu

Vyrobte si domeček pro žáby

Hromada kamení

Zlatý list – pro studenty chotěbořského gymnázia letos v kraji dokonce „dvakrát zlatý“!

PROJEKT BASECAMP

Víkend otevřených zahrad na Gymnáziu Chotěboř

Poznávali jsme krásy Žďárských vrchů