Fairtradové Vánoce

V pátek 22. 12. 2017 se na Gymnáziu Chotěboř uskutečnil již 3. ročník Fairtradových Vánoc pořádaných místní skupinou Amnesty International a Ekoklubem Gymnázia Chotěboř. Šlo opět o odpoledne nabité zajímavými činnostmi a pestrými hudebními vystoupeními, které vánočně naladily všechny přítomné.

Na začátku tradičně vystoupil Školní pěvecký sbor Gymnázia Chotěboř, tvořený studenty několika ročníků naší školy, který nás zpěvem koled naladil na vánoční notu. Obdiv si spravedlivě vysloužila také další vydařená hudební vystoupení střídající se s promítáním krátkých filmů a prezentacemi studentů našeho gymnázia, kteří měli za úkol představit organizaci Amnesty International, Ekoklub Gymnázia Chotěboř, projekt Fairtrade a výstavy „Vyrobeno za každou cenu“ a „Příběh banánu“.

Vedle hlavního programu v hale staré budovy gymnázia měli návštěvníci po celé trvání akce možnost zúčastnit se doprovodných aktivit rozesetých v okolních třídách. Ve Vánoční dílničce probíhalo zdobení perníčků, malování na obličej a tvoření Patchwork s paní Ivou Jouklovou, která potom ve spolupráci s naším gymnáziem za vybrané finanční příspěvky kupuje Skutečný dárek od organizace Člověk v tísni. V dalších místnostech se nacházel Maraton psaní dopisů, Amnesty café (neboli FairTrade kavárna) a obchůdky prodávající FairTade zboží, koření od paní Kvačkové a výrobky Benediktus. Na stolech mohli hosté po celou dobu ochutnávat domácí cukroví napečené studenty Gymnázia Chotěboř a třeba si i odnést příslušný recept.

Děkujeme všem, kteří se jakkoli podíleli na přípravě akce, předně však profesorkám Chalupové, Jirsové a Dostálové, které mají největší zásluhy na její organizaci. Doufáme, že se všem příchozím toto cukrovím a kávou provoněné odpoledne líbilo, že si ho náležitě vychutnali a pocítili klid, který má během svátků panovat. Velmi děkujeme všem za návštěvu a případné finanční příspěvky. Těšíme se na vás v příštím vánočním čase opět na Fairtradových Vánocích!

Aneta Jirková 3. A

Populární příspěvky z tohoto blogu

Spolupráce AOPK ČR s chotěbořským gymnáziem pomáhá přírodě i ekologickému vzdělávání studentů

Mapování kaštanovníku setého na území CHKO Železné hory a okolí (SOČ)

Vyrobte si domeček pro žáby