Zlatý list 2017 a Kvarta Gymnázia Chotěboř

Jak už je to u nás dobrou tradicí, jako každý rok se naše gymnázium zúčastnilo soutězě Zlatý list a opět se nám podařilo probojovat až do kola národního.

Poté, co jsme přijeli do Lubence, který leží pod Doupovskými horami v Ústeckém kraji, ani jsme nedoufali v umístění v první desítce. Díky jinému biotopu zde rostly úplně jiné rostliny a snad i srnec se nám zde zdál jiný... Možná jsme se až příliš unáhlili, ale s nadšením jsme se do toho v podvečer před soutěžní stezkou pustili…No, dobře bez nadšení a s totální panikou, že tady nemáme, co dělat. I když právě ta panika nás asi vyhecovala tak, že jsme si nakonec po týdnu plném exkurzí s odborníky dokázali něco odnést a užít si plno zábavy s ostatními přírodovědnými nadšenci. Získali jsme nové přátele a zkušenosti.

Moc bychom chtěli poděkovat našim profesorkám a panu řediteli, kteří nám umožnili se této prestižní soutěže účastnit, protože bez nich by to nešlo. Co říci na závěr - vařili tam dobře, skončili jsme sedmí z celé České republiky a bylo to fajn.


Za tým Kvarta (Václav Paclík, Alžběta Fiedlerová, Jiří Frühbauer, Natálie Kubátová a Lucie Urbanová) sepsala Štěpánka Pilařová

Populární příspěvky z tohoto blogu

Spolupráce AOPK ČR s chotěbořským gymnáziem pomáhá přírodě i ekologickému vzdělávání studentů

Mapování kaštanovníku setého na území CHKO Železné hory a okolí (SOČ)

Vyrobte si domeček pro žáby