Slavnostní otevření geocyklotrasy „Za vodou a geologií do Železných hor“


Již jsou to zhruba dva roky, co došlo k myšlence vytvoření první a zatím jediné geocyklotrasy na Vysočině, a to v okolí Chotěboře. Během tohoto času všichni partneři usilovně pracovali, aby tento významný projekt uvedli v život.

Slavnostní otevření se konalo v neděli 28. května v 9 hodin ráno na ploše bývalého Obecního rybníka za Základní školou Buttulova. Proběhlo za účasti hlavních partnerů - Ing. Tomáše Škaryda, starosty města Chotěboř, Mgr. Jana Doucka, zaměstnance organizace Vodní zdroje Chrudim, spol. s r.o., Mgr. Jaromíry Valehrachové, Ph.D., ředitelky Podhůří Železných hor, o. p. s., ale také Ekoklubu Gymnázia Chotěboř.

Po slavnostním otevření následovala prohlídka nové geocyklotrasy, které je vhodná i pro pěší turistiku. Další část programu se odehrávala v obci Modletín, kde divadélko DIK vytvořilo historickou atmosféru. Zde došlo i na losování o zajímavé ceny.

Jedna etapa tohoto projektu je za námi, ale stále existují možnosti, jak tuto myšlenu rozvíjet a zdokonalovat ku prospěchu nás všech. Doufáme, že vás jednotlivé trasy zavedou do krásných a neznámých míst. Přeci jen těchto oblastí je v krásné a bohaté krajině v okolí Chotěboře dostatek a je škoda se o ně ochudit. Navíc geologie je pro mnoho lidí velká neznámá a i toto může být cesta běžnému obyvateli Chotěboře i náhodným návštěvníkům, jak proniknout do jejích tajů netradiční cestou.


Lubomír Molák, Gymnázium Chotěboř

Populární příspěvky z tohoto blogu

Spolupráce AOPK ČR s chotěbořským gymnáziem pomáhá přírodě i ekologickému vzdělávání studentů

Mapování kaštanovníku setého na území CHKO Železné hory a okolí (SOČ)

Vyrobte si domeček pro žáby