Tradice neporušena – další vítězství studentů Gymnázia Chotěboř v krajském kole Zlatého listu

Dne 11. 5. 2017 se sešly dvě skupinky nadšených biologů a zapálených soutěžících na vlakovém nádraží v Chotěboři a spolu s nimi také jejich vedení – p.prof. Jirsová. Společně jsme se vydali na strastiplnou cestu až do ubytovacího zařízení Mokov v Přírodním parku Čeřínek nedaleko Jihlavy, kde se konalo krajské kolo soutěže Zlatý list.

Když jsme dorazili na místo, mohli jsme rovnou zamířit k obhajobě naší celoroční práce pro přírodu. Poradili jsme si s ní vcelku dobře a na všetečné otázky poroty jsme odpovídali velmi rychle a pohotově. Zejména musím pochválit mladší, kteří nás pomalu ani nepustili ke slovu.

Odpoledne družstvo „starších“ vyrazili na soutěžní stezku. Soutěží se v šestičlenných týmech rozdělených na dvě trojčlenné hlídky. Otázky na stanovištích nám přišly vcelku jednoduché, jen možná u obojživelníků a botaniky jsme malinko zaváhali. Všechno vypadalo nadějně, ale nechtěli jsme to zakřiknout. Mladší strávili odpoledne pěší vycházkou po naučné stezce Čeřínek.

Druhý den dopoledne proběhla stezka mladších. My jsme zatím absolvovali vycházku na Hojkovské rašeliniště. Po návratu jsme zjistili, že i mladší tým má dobré pocity a tak už jsme se jen těšili, jaký bude konečný verdikt.

Našponovaní jako pružiny jsme po obědě nastoupili na vyhlášení výsledků. A co myslíte? Zvládli jsme obsadit stupně vítězů? Mám pro vás odpověď - ANO!

Tým mladších ve složení David Karbaš, Martin Jindra, Pavel Krbálek, Aleš Křivský, Matyáš Vodička a Tomáš Málek, naši Primáti, obsadili třetí místo! Chtěla bych jim tímto pogratulovat a pevně věřím, že je soutěž obohatila o nové zkušenosti a znalosti, které využijí v dalších letech.

Druhý tým ve složení Václav Paclík, Lucie Urbanová, Natálie Kubátová, Jiří Frühbauer, Alžběta Fiedlerová a Štěpánka Pilařová, s velmi originálním názvem Kvarta, získal zlatou medaili!!! Vyhráli jsme pěkné ceny, ale největší výhrou je pro nás týdenní soustředění spojené s Národním kolem Zlatého listu. Všichni se z úspěchu ze srdce radujeme, ale také cítíme určitou zodpovědnost, protože studenti našeho gymnázia již mnoho let soutěží a vyhrávají a i my bychom rádi v této tradici pokračovali. Musíme se na národní kolo náležitě připravit a nezklamat. Nejlépe obsadit opět stupně vítězů.

Tak nám držte palce!
Za oba týmy
Lucie Urbanová
Kvarta Gymnázia Chotěboř

Populární příspěvky z tohoto blogu

Spolupráce AOPK ČR s chotěbořským gymnáziem pomáhá přírodě i ekologickému vzdělávání studentů

Mapování kaštanovníku setého na území CHKO Železné hory a okolí (SOČ)

Vyrobte si domeček pro žáby