Studenti chotěbořského gymnázia na YPEF v Brně (Mladí lidé v evropských lesích) získali opět vítězství!

Jak už název napovídá, ve čtvrtek 4. 5. 2017 se v Brně konalo regionální kolo soutěže YPEF – Young People in European Forests. Soutěž se konala v prostorách Lesnické a dřevařské fakulty Mendelovy univerzity, kde nás nejdříve přivítali děkan - doc. Ing. Radomír Klvač Ph.D. a poté již vypukla samotná soutěž, která naše znalosti z oblasti lesa prověřila opravdu důkladně a vůbec nás nešetřila.

Nejdříve jsme absolvovali rozsáhlý test a poté přišla na řadu pro někoho ta těžší část – „poznávačky“. Bylo jich celkem deset a kromě obvyklého poznávání rostlin, ptáků nebo třeba semen a semenáčků jsme museli poznat různá zvířata i jen podle toho, jaký zvuk vydávají, nebo různé předměty z živé i neživé přírody jen podle hmatu. Na závěr přišly na řadu ještě kvízy. Kvíz byl takový rozstřel, do kterého šly vždy jen dva nejlepší týmy z každé kategorie (mladších a starších). Do tohoto rozstřelu se dostal také tým starších z našeho gymnázia. Se svými protivníky svedli tvrdý boj. A co myslíte, vyhráli?

Samozřejmě, že ANO! Starší tým ve složení Tereza Ondráčková, Anna Boháčová a Jan Venc vyhráli pomyslnou zlatou medaili! Byli upřímně nadšeni z toho, že i v letošním roce, stejně jako vloni, postupují do národního kola. Za prokázání svých znalostí vyhráli také dort, který s námi putoval vlakem až do Chotěboře. O to více nám všem ale druhý den ve škole chutnal.
Mladší tým ve složení Lucie Urbanová, Lenka Dejmalová a Štěpánka Housková získal bramborovou medaili a to velmi těsně za třetím místem. No co, bramborová medaile taky medaile! Oba týmy si odvezly určitě cenné zkušenosti.

Teď už jen, aby „starší“ neusnuli na vavřínech a dobře se umístili i v kole národním a případně mohli jet i do Maďarska na kolo mezinárodní. My jim samozřejmě přejeme hodně úspěchů, k dosavadním úspěchům gratulujeme a držíme palce!


Lucie Urbanová
Kvarta Gymnázia Chotěboř

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vyrobte si domeček pro žáby

Hromada kamení

PROJEKT BASECAMP

Víkend otevřených zahrad na Gymnáziu Chotěboř