Oslavy Dne Země – Tůně u Chotěboře

Na naší škole se Den Země slaví již několik let a opravdu ve velkém. A jak nejlépe oslavit Den Země? No přece pomocí naší Matce Přírodě. Proto se celá naše třída kvarta pod dozorem pana profesora Bárty ( v rámci akce Čistou Vysočinou) vydala 18. 4. 2017 na Tůně u Chotěboře, kde prolezla každý jejich kout a snažila se najít a sesbírat co nejvíce odpadků, které tam nepořádní spoluobčané zanechali. Do práce jsme se vrhli s vervou a dokonce jsme si vymysleli takovou osobní soutěž – kdo nasbírá nejvíce odpadků.

Byli jsme celkem mile překvapeni, že odpadků nebylo tolik, kolik jsme očekávali. Přesto se našli plastové lahve a plechovky poházené v tůních nebo třeba různé plastové sáčky visící na keřích či ležící ve škarpě.

Práce nám šla celkem od ruky a po skončení celé honby za odpadky jsme byli všichni spokojeni, že jsou naše tůňky opět čisté a nic tak nebrání spokojenému životu zdejších organismů – především vzácného čolka velkého. Myslím, že celá akce na pomoc přírodě se povedla a rozhodně si neumím představit lepší věc, jak oslavit právě Den Země, na které jsme přeci jen – a vždycky budeme – závislí.


Za kvartu Gymnázia Chotěboř
Lucie Urbanová

Populární příspěvky z tohoto blogu

Spolupráce AOPK ČR s chotěbořským gymnáziem pomáhá přírodě i ekologickému vzdělávání studentů

Mapování kaštanovníku setého na území CHKO Železné hory a okolí (SOČ)

Vyrobte si domeček pro žáby