Geologická olympiáda – absolutní vítězství studentů chotěbořského gymnázia!



Dne 3. 4. 2017 se skupinka nadšených geologů, kteří se úspěšně probojovali přes školní a okresní kolo Geologické olympiády, pod vedením paní profesorky Jirsové, vydala do Muzea Vysočiny Jihlava, kde se konalo krajské kolo této soutěže.

Hned na úvod jsme obdrželi malé odměny za naše dosavadní výkony, ze kterých nás nejvíce zaujal pravý, i když malý diamant a dále také např. kniha o geologii v našem okolí nebo vstupenky do muzeí. Po milém přivítání následovalo již rozřazení do skupiny A-mladší žáci (L. Urbanová, N. Kubátová, E. Ondráčková), kteří se odebrali psát test, a do skupiny B-starší žáci (J. Stuchlíková, J. Venc, A. Boháčová, S. Uchytilová, L. Bourdais, S. Jakešová, A. Štorková, D. Špitálník), kteří šli poznávat 50 vzorků nerostů a hornin. Skupiny se poté prohodily a absolvovaly to samé, jako předchozí skupina. Během vyhodnocování výsledků jsme měli možnost projít si muzejní expozice a některé exponáty si třeba i vyzkoušet. Pak už přišlo na řadu samotné vyhodnocení.



Naši starší studenti samozřejmě nezklamali a podali prvotřídní výkon. Ostatním soutěžícím nedali žádnou šanci na umístění - povedlo se jim totiž obsadit všechny tři stupně vítězů! Krajské kolo suverénně vyhrála Jitka Stuchlíková, na druhém místě se umístil Jan Venc a o třetí místo se dělí Anna Boháčová se Simonou Uchytilovou. Všichni obdrželi skvělé odměny, ale pro Jitku Stuchlíkovou je určitě největší odměnou postup do Národního kola Geologické olympiády!

Mladší žáci se samozřejmě také nedali zahanbit, i když se jim tentokrát nepovedlo umístit na stupních vítězů. Přesto to pro ně byla obrovská zkušenost a velký přínos do dalšího studia.

Na závěr už bych chtěla jen popřát vítězce Jitce Stuchlíkové, aby se jí stejně dařilo i v kole národním! Již nyní se těšíme na další ročník této soutěže!


Za tým nadšených geologů
Lucie Urbanová
Kvarta Gymnázium Chotěboř

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vyrobte si domeček pro žáby

Hromada kamení

PROJEKT BASECAMP

Zlatý list – pro studenty chotěbořského gymnázia letos v kraji dokonce „dvakrát zlatý“!

Víkend otevřených zahrad na Gymnáziu Chotěboř

Poznávali jsme krásy Žďárských vrchů