Projekt ENERSOL 2016 podruhé!





     S naším projektem „Využití užitkové vody při splachování“ toalet jsme postoupili do krajského kola, které se konalo 18. února na Krajském úřadě v Jihlavě, pod osobní záštitou hejtmana kraje Vysočina, MUDr. Jiřího Běhounka.

     Museli jsme si zvolit jednoho z týmu, který práci obhájí před porotou. My jsme si vybrali Pepu Sabola, zpracovali jsme prezentaci a Pepa si natrénoval obhajobu.

     Do Jihlavy jsme se vydali v doprovodu našeho pana ředitele a dalších studentů, kteří také zpracovávali projekty, ale nepostoupili. V naší kategorii Enersol a praxe zde bylo osm týmů. Každý měl pouhých sedm minut na představení svého projektu. My jsme byli vylosováni jako první. Všichni jsme byli strašně nervózní, ani jsme nedýchali a drželi jsme Pepovi palce, aby to zvládl co nejlépe. I přes prvotní problémy s mikrofonem Pepa zvládl všechno na jedničku! Dále se zde objevovaly témata jako Elektrické koloběžky; Trombeho stěna; Nátěry, které čistí vzduch…

    Dozvěděli jsme se mnoho zajímavých věcí, ale všichni jsme netrpělivě čekali na výsledky. Nakonec jsme se svým projektem obsadili krásné druhé místo a to o dvě setiny bodu!? Což znamená, že jsme postoupili do národního kola, které se koná 17. a 18. března v Nymburku a my doufáme, že i tam budeme úspěšní. Držte nám palce!







Anna Boháčová, Aneta Málková, Radim Jirsa a Josef Sabol z kvinty Gymnázia Chotěboř

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vyrobte si domeček pro žáby

Hromada kamení

PROJEKT BASECAMP

Víkend otevřených zahrad na Gymnáziu Chotěboř