Chotěbořské gymnázium vicemistrem Česko-Slovenska



       Tříčlenné družstvo z chotěbořské gymnázia postoupilo ze 171 družstev do 16 členného finále v soutěži N-Trophy - soutěži znalostí z chemie, biologie, fyziky a logiky.

       Finále se konalo v Brně ve dnech 18. -20. března v prostorách kampusu Masarykovy univerzity. Z České republiky se do něho probojovalo 12 týmů, ze Slovenska 4. Ve všech výše uvedených oborech bylo finále orientováno na praktické ověření našich znalostí: v chemii jsme měli za úkol pomocí důkazových reakcí analyzovat vzorky „mimozemských látek“ a odhadnout jejich vliv na naší planetu, v biologii jsme pomocí elektroforézy zjišťovali vlastnosti různých sinic a řas a potom jsme je měli přiřazovat na základě zjištěných informací k určitým lokalitám (např. Brněnská přehrada, potok v Lužánkách nebo řeka Svitava), ve fyzice jsme u nenewtonské kapaliny měli určit její vlastnosti a v logice jsme doplňovali otázky podle odpovědí, hledali jsme nejoptimálnější cestu atd. Úkoly byly opravdu náročné a daly nám pěkně zabrat. Když jsme viděly některé soupeřící týmy, které vypadaly vizuálně jako týmy mladých vědátorů, moc jsme si nevěřily, ale srdnatě jsme se snažily zúročit vše, co jsme věděly.






       Po šestihodinovém bádání jsme odprezentovaly naše výsledky před zkušebními komisemi a potom jsme netrpělivě (ale s obavami) čekaly na výsledky našeho snažení a srovnání s ostatními týmy. V neděli se uskutečnilo slavnostní vyhlášení výsledků ve VIDA centru v Brně. Výsledek nám vyrazil dech! Družstvo chotěbořského gymnázia v sestavě Tereza Ondráčková, Viola Pražáková a Adéla Kubátová, které jsou studentkami septimy, obsadilo celkově druhé místo o pouhých 13 bodů za vítězným týmem. Z celkového možného počtu bodů, který byl 420, jsme získaly 364 bodů. Věříme, že jsme důstojně hájili barvy našeho gymnázia a udělaly našemu městu dobrou propagaci.




Adéla Kubátová za družstvo septimy GCH

Populární příspěvky z tohoto blogu

Spolupráce AOPK ČR s chotěbořským gymnáziem pomáhá přírodě i ekologickému vzdělávání studentů

Mapování kaštanovníku setého na území CHKO Železné hory a okolí (SOČ)

Vyrobte si domeček pro žáby