Světový den Ekoškol na Gymnáziu Chotěboř





     Chotěbořské gymnázium jakožto Ekoškola se tento rok již po několikáté zúčastnila Světového dne Ekoškol.
     V pátek 6. listopadu se sešli studenti letošní kvarty pod dozorem paní profesorky Jirsové na školní zahradě, aby ji spolu s geoparkem mohli patřičně připravit na zimu.
     Studenti byli již předtím rozděleni do několika pracovních skupin, a tak plni energie neváhali a vyzbrojeni všemožným pracovním náčiním od hrábí po motyčky se pustili do práce.
    Jedni vzali do ruky Savo a pustili se do drhnutí balvanů, tedy vzorků hornin v geoparku, které za celý rok porostli nehezkými řasami, jiní zase umyli informační cedulky a naučné tabule, vyčistili školní jezírko, nebo hrabali spadané listí, jež bylo posléze odneseno na kompost. Důležitou prací bylo také vyplet záhonky a zastřihnout květiny a keře, které již tento rok dosloužili a to nejen na zahradě ale i kolem školy.
    Po téměř dvou hodinách práce bylo vše dokončeno a zahrada se jen blýskala. Vše je připraveno na nadcházející zimu. Již se těšíme, že na jaře se do zahrady zase vrátíme a to nejen o hodinách biologie, výtvarné výchovy, nebo angličtiny, ale také na nejrůznější akce, které se zde pravidelně konají.





Tereza Stehnová za Ekoklub Gymnázium Chotěboř

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vyrobte si domeček pro žáby

Hromada kamení

Zlatý list – pro studenty chotěbořského gymnázia letos v kraji dokonce „dvakrát zlatý“!

PROJEKT BASECAMP

Víkend otevřených zahrad na Gymnáziu Chotěboř

Poznávali jsme krásy Žďárských vrchů