Ekoškola - "Dny činů"

Článek pro chotěbořské Echo

Sobotní ráno můžeme trávit nespočtem různých způsobů, kterých je obvykle tolik, že samým přemýšlením o tom, jak ráno strávit, padáme vyčerpáním na pohovku a vyčkáváme do odpoledne… Na Gymnáziu Chotěboř však měli studenti jasno. V sobotu 13. října se 53 (!) studentů gymnázia v čele s dvěma pedagogy (Mgr. Eva Jirsová a Mgr. Irena Žáková) vypravilo na nedaleké Koukalky a do přírodní rezervace Údolí Doubravy vybaveno rukavicemi a pytli na sběr odpadků po neohleduplných turistech. Celkem jsme nasbírali 14 pytlů odpadků a k tomu i staré okenice, pneumatiky a další „poklady“.  

Předešlou sobotu 6. října se deset našich studentů zúčastnilo každoroční podzimní brigády u srubu ČSOP v Sobíňově. Dospělí brigádníci pokosili křovinořezy louku před srubem a my jsme na kolečkách odváželi travní hmotu na kompost. Část studentů se s vervou pustilo do natírání srubu. Protože nás bylo hodně, počasí bylo přímo letní a nálada skvěle pracovní, v poledne jsme byli doma a to jsme si ještě stačili opéci špekáček a vypít čaj s kouskem perníku, jako dezert.

Jestli nevěříte, že pomoci do přírody jdeme opravdu rádi a pěkně si to užijeme, přijďte příště posílit naše řady! Informace o všech chystaných akcích najdete na stránkách našeho Ekoklubu – 

Za ekoklub GCH Matyáš Havel

S nasbíranými odpady
53 studentů, kteří se zúčastnili sběru odpadků
Brigáda u srubu ČSOP v Sobíňově
Natírání srubu ČSOP
Po práci...

Populární příspěvky z tohoto blogu

Spolupráce AOPK ČR s chotěbořským gymnáziem pomáhá přírodě i ekologickému vzdělávání studentů

Mapování kaštanovníku setého na území CHKO Železné hory a okolí (SOČ)

Vyrobte si domeček pro žáby