Vandalismy v přírodní učebně

článek pro Chotěbořské Echo

Od podzimu do jara se vše v Ekoklubu Gymnázia Chotěboř točilo kolem příprav na plánovaném geoparku a přírodní zahradě, jež se v budoucnu měly stát přírodní učebnou, kterou budou moci využívat studenti (i veřejnost) při výuce či volném čase. Při budování této expozice nám byli nápomocni například odborníci z Vodních zdrojů Chrudim, ekologické centra Chaloupky či finanční podpora nadace Thing Big. Expozice byla slavnostně otevřena 12. května, který se nesl ve znamení radosti nad vyvrcholením dlouhodobé práce na celé přírodní učebně, na které se nemalým dílem podíleli i samotní studenty.

Naši radost však zanedlouho přerušila smutná realita. Ani ne dva týdny po otevření celé expozice totiž někdo jednu z informačních tabulí zničil. Tato zlomená tabule však nebyla první případ. Po závěrečných pracích, kdy byly instalovány informační panely, zas někdo úvodní cedulku ke geoparku odtrhl a ohnul.

Velmi nás to mrzí, ale abychom alespoň z části mohli zabránit těmto incidentům, nechávám celou expozici, která byla dříve přístupná i pro veřejnost, od nynějška zamčenou. Případní zájemci o prohlídku geoparku a přírodní zahrady si mohou od 8-15 hodin vypůjčit klíče od této expozice v kanceláři gymnázia. Je nám to líto, ale hlouposti některých jedinců nelze zabránit…

Ekoklub Gymnázia Chotěboř

Zlomená a opravená tabule.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Spolupráce AOPK ČR s chotěbořským gymnáziem pomáhá přírodě i ekologickému vzdělávání studentů

Mapování kaštanovníku setého na území CHKO Železné hory a okolí (SOČ)

Vyrobte si domeček pro žáby