Jarní zahradničení - budování geoparku

článek pro chotěbořský deník Chotěbořské Echo

Že je současná mladá generace čím dál více pasivnější a správný přístup k práci a povinnostem se mezi mladými vytrácí? Zastánci těchto názorů tedy museli 5. dubna před zahradou Gymnázia Chotěboř jen nevěřícně kroutit hlavou. 

Téměř třicítka studentů gymnázia se tu totiž o prázdninovém dopoledni pod vedením profesorek biologie (Mgr. Eva Jirsová a Mgr. Irena Žáková) zapojila do zkrášlování naší přírodní učebny v areálu zahrady gymnázia. Odvedlo se mnoho práce, ale jedna z hlavních aktivit bylo vykopat 25 děr o hloubce minimálně 60 cm, do kterých jsme potom zabetonovali patky, na které se později upevní informační tabule k horninám v geoparku a k jednotlivým prvkům přírodní zahrady. 

Expozice geoparku a přírodní zahrady bude slavnostně otevřena 12. května. Celý prostor se stane součástí sítě Přírodních zahrad či Národního geoparku Železné hory. Dále jsme vyčistili zahradní jezírko, upravili bylinné záhony, vybudovali mechové zahrádky či vyrobili hmyzí budky, které vyvěsíme i v městských parcích. 

Jsme rádi, že se studenti účastní takovýchto akci s velkým zapálením a ochotou. Děkujeme všem zúčastněným a také všem, kteří nám poskytli materiál či cenné rady.

Podpořeno z programu Think Big

Matyáš Havel, sexta (2011/12) Gymnázia Chotěboř         
          
(foto: Matyáš Havel)
Úprava záhonů a skalky
Práce na geoparku
Budování mechových "zahrádek"
Mechové zahrádky
Výroba hmyzích hotelů 
Hotové hmyzí hotely

Populární příspěvky z tohoto blogu

Vyrobte si domeček pro žáby

Hromada kamení

PROJEKT BASECAMP

Zlatý list – pro studenty chotěbořského gymnázia letos v kraji dokonce „dvakrát zlatý“!

Víkend otevřených zahrad na Gymnáziu Chotěboř

Poznávali jsme krásy Žďárských vrchů